1. με αυτοκίνητο (από Αθήνα 140 περίπου χιλιόμετρα, Θεσσαλονίκη 630 περίπου χιλιόμετρα, Κόρινθο 60 περίπου χιλιόμετρα),

  2. με λεωφορείο από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και αλλού,

  3. με πλοίο αλλά μόνο το καλοκαίρι από το λιμάνι του Πειραιά (Ζέα) για Ναύπλιο.


ΚΤΕΛ Κηφισού: (Τηλ: 210-5134588)

ΚΤΕΛ Αργολίδας: (Τηλ: (+30) 27520 28555, (+30) 27520 27423)

Μαρίνα Ζέας: (Τηλ: 210-4286100)

pws-na-pas-nafplio-greece-stemajourneys.com.jpg

Η πρόσβαση στο Ναύπλιο είναι εφικτή οδικώς από τη νέα εθνική οδό Αθηνών-Πατρών (Α8) και στην Κόρινθο στρίβοντας αριστερά προς Τρίπολη, στην εθνική οδό Κορίνθου - Τρίπολης (Α7). Μετά τα διόδια του Σπαθοβουνίου, βγαίνοντας στην πρώτη έξοδο  και ακολουθώντας στην παλιά εθνική οδό τις πινακίδες για Ναύπλιο.

Η απόσταση από την Αθήνα είναι 140 περίπου χιλιόμετρα:

Αθήνα-Κόρινθος-Τρίπολη-διόδια Σπαθοβουνίου-1η έξοδος-παλιά Εθνική Οδός-Ναύπλιο, με συνολικό κόστος διοδίων για ΙΧ αυτοκίνητο 6,5 περίπου ευρώ.

Η απόσταση από τη Θεσσαλονίκη είναι 630 περίπου χιλιόμετρα:

α) Θεσσαλονίκη– Αθήνα, με συνολικό κόστος διοδίων για ΙΧ αυτοκίνητο 38 περίπου ευρώ (31 μέχρι Αθήνα και 7 περίπου ευρώ μέχρι Ναύπλιο).

β) Θεσσαλονίκη–Γιάνννενα-Μεσολόγγι-Πάτρα-Κόρινθος-Ναύπλιο με συνολικό κόστος διοδίων για ΙΧ αυτοκίνητο 43 περίπου ευρώ (35 περίπου ευρώ μέχρι Πάτρα και 8 περίπου ευρώ μέχρι Ναύπλιο).

γ) Θεσσαλονίκη-Λαμία-Ιτέα-Γαλαξίδι-Ναύπακτος-Πάτρα-Κόρινθος-Ναύπλιο, με συνολικό κόστος διοδίων για ΙΧ αυτοκίνητο 43 περίπου ευρώ (19 περίπου ευρώ μέχρι Λαμία και 24 περίπου ευρώ μέχρι Ναύπλιο).

Άλλος τρόπος πρόσβασης στο Ναύπλιο είναι με λεωφορείο από την Αθήνα (σταθμός ΚΤΕΛ Κηφισού) με δρομολόγια κάθε 1 ώρα, διάρκεια ταξιδιού 2 ώρες και ένα τέταρτο, με κόστος εισιτηρίου 14,5 ευρώ μόνο πήγαινε ή 23 ευρώ με επιστροφή.

Με τα Κ.Τ.Ε.Λ. Αργολίδας εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια για Άργος, Κόρινθο, Νέα Επίδαυρο, Τύρινθα, Μυκήνες, Τρίπολη, Κρανίδι , Πορτοχέλι, Κόστα, Μέθανα, Γαλατά, Αγία Τριάδα, Μίδεα, Νέα Τίρυνθα. Τα Κ.Τ.Ε.Λ. Αργολίδας επίσης συνδέουν το Ναύπλιο με τα υπόλοιπα σημεία της Αργολίδας με τις εξής γραμμές: Βιβάρι-Κάντια-Ίρια, Αρχαία Ασίνη Καστράκι-Τολό, Θέατρο Ασκληπειού (Επιδαύρου)-Λυγουριό, την Παλιά Επίδαυρο, το Δρέπανο, τη Νέα Κίο, το Κιβέρι, τις Μυκήνες.

Η πρόσβαση στο Ναύπλιο γίνεται και με πλοίο-μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες-από το λιμάνι του Πειραιά και πιο συγκεκριμένα από τη μαρίνα Ζέας που πάει στο Τολό, το Ναύπλιο, το Πορτοχέλι, την Ερμιόνη και την Επίδαυρο.

Οι παραπάνω πληροφορίες μπορεί να αλλάζουν κατά τη διάρκεια του έτους.