Cart 0

Το SteMajourneys είναι μια διαδικτυακή αφηγηματική πλατφόρμα με πρόσωπα, γεύσεις, μυρωδιές και εμπειρίες διαφορετικών τόπων.

Σκοπός του, να γυρίσει από άκρη σ'άκρη την Ελλάδα και τον κόσμο και να αποκαλύψει ιστορίες που αξίζει να ακουστούν ή να καταγράψει "αθόρυβα'' όσες πρέπει να μείνουν στο σκοτάδι.

www.stemajourneys.com-about-258.jpg
Το ταξίδι, όπως και η αγάπη, εκφράζει μια απόπειρα να μετατρέψουμε το όνειρο σε πραγματικότητα.
— Alain de Botton

Το SteMajourneys — αποτελει μια ξεχωριστη περιπτωση δημιουργων.

Ένας ανθρωπολόγος-δημοσιογράφος και μια δημοσιογράφος-φιλόλογος που ανακατεύουν τους ρόλους τους με σύμμαχο και όπλο το φακό, συνδιαλέγονται με τον κάθε τόπο, σκιαγραφούν την αύρα του και αφουγκράζονται τη «γέρικη» σοφία των ανθρώπων του. Μετουσιώνοντας το όραμά τους σε εικόνα και σε λέξεις με ταυτότητα, παρουσιάζουν συνολικά έναν προορισμό. Αλλού με εναλλακτική ματιά, αλλού με αντικειμενικότητα και ακριβείς πληροφορίες και αλλού με την προσωπική τους πινελιά, ώστε να διαμορφώσεις εσύ την δική σου εικόνα και να ζήσεις μοναδικά την κάθε περιοχή.

Άλλωστε, ένας τόπος δεν είναι ποτέ ίδιος για όλους και στο τέλος μετράει η δική σου εντύπωση.

 

Το SteMajourneys ξεκίνησε ως μια ιδέα, ως μια μορφή έκφρασης και αναζήτησης της ελευθερίας στον εργασιακό χώρο, ως μια διαδρομή (a journey).

Απευθύνεται σε όλους, στους απλούς επισκέπτες μιας περιοχής, στους ανήσυχους περιηγητές και στους low profile ταξιδιώτες, παρέχοντας μια σειρά από τουριστικές περιηγήσεις, χωρίς όμως τουρίστες. Εστιάζοντας στη δύναμη που έχει το ταξίδι να μεταμορφώσει την αυτοαντίληψή σου,φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια νέα ταξιδιωτική φιλοσοφία στρέφοντας τους αναγνώστες του σε προορισμούς που κερδίζουν στην ουσία (και όχι απαραίτητα στις εντυπώσεις), προσφέροντας ιδιαίτερες βιωματικές εμπειρίες

Η ταξιδιωτική μας πλατφόρμα χωρίζεται σε κατηγορίες περιεχομένου και περιλαμβάνει:

 
 

Το SteMajourneys δημιουργήθηκε έχοντας στόχο να διαδραματίσει πολλαπλούς ρόλους:

poioi-eimaste-stemajourneys.com-01.jpg

1. Να παρουσιάσει έναν προορισμό στην ολότητά του, με έναν ολοκληρωμένο αλλά περιεκτικό και μίνιμαλ οδηγό για όλα όσα πρέπει να ξέρεις.

Έχοντας επενδύσει στην έρευνα σε βάθος που απαιτεί μια περιοχή, με αμέτρητες ώρες προετοιμασίας, επιτόπιας καταγραφής και φωτογράφισης, συμμετοχικής παρατήρησης και διασταύρωσης πληροφοριών με τους ίδιους τους ντόπιους, σου προσφέρουμε το πλήρες ‘’απόσταγμα’’ ενός προορισμού.

 

2. Να αναδείξει επιχειρήσεις και κυρίως ανθρώπους που προσφέρουν κάτι ουσιαστικό, καινοτόμο ή αξιόλογο στον τόπο τους που τους κάνει να ξεχωρίζουν. Άλλωστε, οι τόποι είναι οι άνθρωποι που τους απαρτίζουν. Μαζί θα τους γνωρίσουμε με τα μικρά τους ονόματα, ψηλαφίζοντας τις προσωπικές τους ιστορίες.

poioi-eimaste-stemajourneys.com-02.jpg
 
poioi-eimaste-stemajourneys.com-03.jpg

3. Να παρουσιάσει τα πιο άγνωστα-στα διεθνή πρωτοσέλιδα-μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού, που αποτελούν νέες εμπειρίες για τον πολίτη του κόσμου.

Εκτός από τις εμβληματικές μητροπόλεις και τις πασίγνωστες πρωτεύουσες, τα πολύβουα νησιά και τα διάσημα θέρετρα, υπάρχουν ακόμα στις μέρες μας αυθεντικά χωριά-οχυρά ενός παλιού κόσμου, πάνω σε κορυφές μοναχικών βουνών και άγνωστα νησάκια στη μέση της θάλασσας.

 

4. Να προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο γνωριμίας με έναν τόπο, εξατομικευμένο και προσαρμοσμένο στις δικές σου ανάγκες και επιθυμίες, εντελώς ξεχωριστό από τα πακέτα διακοπών που έχεις ακούσει μέχρι σήμερα.

Ως πιστός θιασώτης της ταξιδιωτικής βιωματικής εμπειρίας, το SteMajourneys σου κλείνει τα μάτια, σε παίρνει από το χέρι και σε οδηγεί σε μια περιοχή της αρεσκείας σου (βουνό, θάλασσα ή μια μικρή επαρχιακή πόλη), και αφού αφήσεις το κινητό σου και οποιοδήποτε άλλο μέσο επικοινωνίας με τον έξω κόσμο, σε καλεί να την γνωρίσεις εκ των έσω, να την αφομοιώσεις και να την αφήσεις να σου αποκαλύψει τα μυστικά της. Μυστικά που δεν φανερώνονται απλόχερα σε ένα μόνο σαββατοκύριακο.

poioi-eimaste-stemajourneys.com-04.jpg

Φόρτωσε στις αποσκευές σου καλή διάθεση και όρεξη για νέες εμπειρίες, αφέσου στο μυστήριο και άσε τα υπόλοιπα σε εμάς.

Επαναπροσδιόρισε τη σχέση σου με το ταξίδι.

Στοχος μας, η δημιουργια πρωτοτυπων βιωματικων ταξιδιων.


Το ταξίδι ενέχει έναν παγκόσμιο κώδικα επικοινωνίας, αποτελώντας την αφορμή για να έρθουμε όλοι πιο κοντά. Είναι ένα τελετουργικό, μια διαδικασία που προκαλεί όλες τις αισθήσεις μας. Παίρνουμε συστατικά από φανταστικούς και πραγματικούς τόπους, τ’ ανακατεύουμε με τα βιώματά μας και δημιουργούμε συναισθήματα και αναμνήσεις.*

Θες να γίνεις μέλος της ταξιδιωτικής μας κοινότητας;

Name *
Name
 
 
 
 
 
www.stemajourneys.com-crete-2017-2623.jpg