Το κλίμα εδώ αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Αργολικής γης μπορεί να χαρακτηριστεί τυπικό μεσογειακό, συνδυάζοντας μακράς διάρκειας, ζεστά καλοκαίρια και ήπιους, δροσερούς χειμώνες, με πιο ακραία φαινόμενα τις έντονες αλλά μικρής διάρκειας βροχοπτώσεις. Γενικά, οι περισσότερες βροχές σημειώνονται κατά τους μήνες Οκτώβριο με Απρίλιο. Εντυπωσιακό είναι ότι τις μέρες με μεγάλη υγρασία, η πρωινή πάχνη δημιουργεί ομιχλώδες τοπίο κάνοντας κινηματογραφική την ατμόσφαιρα, κυρίως στο παραλιακό κομμάτι της πόλης.


 
anoixi-kairos-greece-stemajourneys.com.jpg

Η καλύτερη περίοδος για να εξερευνήσεις την ευρύτερη περιοχή είναι την άνοιξη, που η θερμοκρασία αγγίζει τους 18-24°C και τα ποσοστά υγρασίας είναι χαμηλότερα σε σχέση με άλλες εποχές. Η περίοδος ευνοεί τις εξορμήσεις στα κάστρα και τους αρχαιολογικούς χώρους και η αναγέννηση της φύσης με τα ολάνθιστα μπαλκόνια στα γραφικά στενά δημιουργούν μια εντυπωσιακή χρωματική παλέτα, δίνοντας χρώμα στον περίπατο των επισκεπτών.

 
 
kalokairi-kairos-nafplio-greece-stemajourneys.com.jpg

Το καλοκαίρι είναι μια ηλιόλουστη περίοδος με θερμότερους μήνες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και υψηλές θερμοκρασίες, ιδανικές για βουτιά στην παραλία της Αρβανιτιάς που βρίσκεται στην πόλη ή στις άλλες κοντινές ακτές του Αργολικού κόλπου. Ο καθαρός ουρανός και η ηλιοφάνεια είναι χαρακτηριστικά στοιχεία του καιρού, αλλά αφού πέσει το σκοτάδι, η θαλασσινή αύρα στο παραλιακό μέτωπο της πόλης προκαλεί μια σχετική ψύχρα.

 
 
fthinopwro-kairos-nafplio-greece-stemajourneys.com.jpg

Το φθινόπωρο, η θερμοκρασία υποχωρεί αισθητά αλλά η ηλιοφάνεια παραμένει, ενώ από τα μέσα Σεπτεμβρίου ανεβαίνουν τα ποσοστά υγρασίας. Ο καιρός ψυχραίνει με τις καταιγίδες να αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους τον Οκτώβριο, ενώ οι πιο πολλές καταρρακτώδεις βροχές πέφτουν κυρίως το Νοέμβριο.

 
 
www.stemajourneys.com-nafplio-greece-1190.jpg

Ο χειμώνας στο Ναύπλιο διαρκεί λίγο και είναι ήπιος, με αραιές βροχές, συννεφιά, αλλά και πάλι υψηλά ποσοστά ηλιοφάνειας για την εποχή. Ο υδράργυρος δείχνει μέση θερμοκρασία γύρω στους 10°C και δεν υποχωρεί ποτέ κάτω από το μηδέν, ενώ σχεδόν ποτέ δεν εμφανίζονται χιονοπτώσεις.