καλωσ ορισεσ στα

Τζουμέρκα

Στις ελληνικές Άλπεις 

www.stemajourneys.com-syrrako-kalarrites-376.jpg
 
 

Ανακάλυψε τα πάντα για την περιοχή
 

 
gr-tzoumerka-greece-01-stemajourneys.com.jpg

πωσ να πασ

Η πρόσβαση στο Συρράκο ή τους Καλαρρύτες είναι εφικτή οδικώς...

 
gr-tzoumerka-greece-04-stemajourneys.com.jpg

προΪοντα

Εδώ εξέχουσα θέση στην παραγωγή και στην κουζίνα των ντόπιων έχουν τα κτηνοτροφικά προϊόντα, τα όσπρια, λίγα σιτηρά...

gr-tzoumerka-greece-02-stemajourneys.com.jpg

γενικα

Το Συρράκο και οι Καλαρρύτες είναι χωριά της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων...

 
gr-tzoumerka-greece-05-stemajourneys.com.jpg

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η παράδοση στο Συρράκο και τους Καλαρρύτες είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα τοπικά πανηγύρια, την ηπειρώτικη μουσική...

gr-tzoumerka-greece-03-stemajourneys.com.jpg

ποτε να πασ

Το Συρράκο και οι Καλαρρύτες, είναι χωριά που ενδείκνυνται για επίσκεψη... 

 
gr-tzoumerka-greece-stemajourneys.com.gif

καιρος

Με φυσικές ομορφιές που εναλλάσσονται την κάθε εποχή, το Συρράκο και οι Καλαρρύτες ενδείκνυνται για επίσκεψη καθόλη τη διάρκεια... 

 

Ιστορία

Το Συρράκο και οι Καλαρρύτες ως οικισμοί πιθανότατα ιδρύθηκαν περίπου τον 15ο αιώνα από Βλάχους βοσκούς και άκμασαν κυρίως τον 18ο αιώνα λόγω του εμπορίου, με τους ντόπιους να ταξιδεύουν και να πουλούν τα προϊόντα τους σε ολόκληρη την Ευρώπη. Διάβασε περισσότερα για την ιστορία των Τζουμέρκων →

 

Φαγητό & Διαμονή

Η διαμονή στο Συρράκο και τους Καλαρρύτες περιλαμβάνει παραδοσιακούς πέτρινους ξενώνες, μικρά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Στα πιο φτηνά δωμάτια οι τιμές μπορεί να ξεκινούν από 40 ευρώ τη διανυκτέρευση σε δίκλινο μαζί με πρωινό, ενώ την περίοδο των γιορτών αλλά και το καλοκαίρι, το αντίτιμο για τη βραδιά μπορεί να είναι λίγο υψηλότερο.

www.stemajourneys.com-syrrako-kalarrites-1360.jpg
 

Διακοπές στα Τζουμέρκα

Συνιστώντας από τους πιο ιδιαίτερους προορισμούς στην Ελλάδα, το Συρράκο και οι Καλαρρύτες είναι μια σπουδαία εναλλακτική επιλογή για να επιλέξει κάποιος για τόπο διακοπών. Συνδυάζοντας φυσιολατρικές δραστηριότητες, άνετη διαμονή για όλα τα γούστα και εκπληκτικό φαγητό σε ταβέρνες και καφε-παντοπωλεία, τα δυο βλάχικα αρχοντοχώρια απευθύνονται στους λάτρεις της απομόνωσης, μακριά από την κοσμοσυρροή των νησιών και των κοσμοπολίτικων προορισμών.

 
 

Αξιοθέατα & Δραστηριότητες

Εξερευνώντας έναν προορισμό, δεν είναι μόνο αυτά που πρέπει να δεις για να τον γνωρίσεις, αλλά και αυτά που πρέπει να δοκιμάσεις και να κάνεις, ξεπερνώντας τα προσωπικά σου όρια και βιώνοντας όσα σου προσφέρει ο τόπος.

www.stemajourneys.com-syrrako-kalarrites-1538.jpg
 

Τι να προσέξεις

Ο δρόμος για το Συρράκο και τους Καλαρρύτες είναι στενός και απότομος και υψώνεται πάνω από βαθιές χαράδρες. Πολύ συχνά υπάρχουν πέτρες στο οδόστρωμα που έχουν πέσει από τη χειμωνιάτικη κακοκαιρία και τις κατολισθήσεις (είναι συχνό φαινόμενο καθόλη τη διάρκεια του χρόνου), ενώ σε κάποια σημεία η άσφαλτος έχει «φουσκώσει». Δεν είναι απαραίτητο ότι χρειάζεσαι τζιπ, αλλά είναι δεδομένο ότι χρειάζεται πολλή προσοχή, να κινείσαι με χαμηλή ταχύτητα και να έχεις τα μάτια σου «καρφωμένα» στο δρόμο.

 
borderBrown.png
1f4ec.png