αμοργοσ

Γενικές Πληροφορίες

Το νησί έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη εξαιτίας της γαλλικής παραγωγής του Λυκ Μπεσόν «Το απέραντο Γαλάζιο» (Le Grand Bleu) που γυρίστηκε εδώ το 1988 με τους  Ζαν Μαρκ Μπαρ, Ζαν Ρενώ και Ροζάνα Αρκέτ. Η ταινία κέρδισε το 1989 το βραβείο Σεζάρ καλύτερης μουσικής και προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, διαφημίζοντας την Αμοργό στα πέρατα του κόσμου. Το 2017 έγινε η αναβίωση της ταινίας με δύτες να φτάνουν από όλο τον κόσμο, τιμώντας έτσι τους συντελεστές και ξαναζωντανεύοντας αλλοτινές μνήμες. Μάθε περισσότερα. 

 
 
www.stemajourneys.com-amorgos-2389.jpg
 

αμοργοσ

Παραλίες

Η Αμοργός είναι νησί με ιδιαίτερες παραλίες που φημίζονται κυρίως για τα καθαρά και καταγάλανα νερά τους. Είναι ως επί το πλείστον βραχώδεις με ψιλό βότσαλο και χωρίς υποδομές, αλλά δε λείπουν και κάποιες με ξαπλώστρες, ομπρέλες και παραλιακά μαγαζιά. Οι παραλίες της Αμοργού καλύπτουν όλα τα γούστα και απευθύνονται σε όλους, οικογένειες με παιδιά, ζευγάρια, παρέες ή γυμνιστές. Το ανατολικό τμήμα του νησιού είναι πιο άγριο, απόκρημνο και βραχώδες, εξ ου και είναι μετρημένες οι ακτές που συναντώνται εκεί, σε αντίθεση με το δυτικό τμήμα που είναι πιο βατό και εύκολα προσεγγίσιμο. Ανακάλυψε όλες τις παραλίες του νησιού.

 
 

Ιστορία

Ιστορικά, κατοικήθηκε από τα τέλη της 4ης χιλιετίας π.Χ. και υπήρξε από τα σημαντικότερα κέντρα του Κυκλαδικού πολιτισμού, με απόλυτο εκφραστή του τα πασίγνωστα ειδώλια. Διάβασε περισσότερα για την ιστορία της Αμοργού →

 
www.stemajourneys.com-amorgos-3463.jpg
 

αμοργοσ

Αξιοθέατα & Δραστηριότητες

Να ανέβεις τα 300 σκαλιά για να δεις το επιβλητικό μοναστήρι της Παναγίας  της Χοζοβιώτισσας που συναντάται έξω από τη Χώρα, στο δρόμο προς την παραλία της Αγίας Άννας. Το μοναδικό κυκλαδίτικο αρχιτεκτόνημα δεσπόζει σε επιβλητική πλαγιά του βουνού του Προφήτη Ηλία  και σε ύψος 300 μέτρων πάνω από τη θάλασσα. Εκεί θα απολαύσεις μια από τις καλύτερες θέες του Αιγαίου, θα δεις τις βυζαντινές εικόνες της Χοζοβιώτισσας και μια εικόνα της Παναγίας που θεωρείται έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Διάβασε τη λίστα εδώ.

 

parathyro-amorgos-stemajourneys.com.jpg

Τι να προσέξεις

→ Διάβασε περισσότερα

 

Πότε να πας

→ Μάθε εδώ

small-cyclades-lines-amorgos-stemajourneys.com.jpg

www.stemajourneys.com-amorgos-166.jpg
 

 

αμοργοσ

Πώς να πας

 

Η πρόσβαση και στα 2 λιμάνια που διαθέτει η Αμοργός (τα Κατάπολα και η Αιγιάλη), είναι εφικτή από την Αθήνα με καθημερινά δρομολόγια και καθόλη τη διάρκεια του χρόνου με πλοίο απευθείας από το λιμάνι του Πειραιά (με διάρκεια ταξιδιού 9 περίπου ώρες με συμβατικό πλοίο ή το καλοκαίρι και με ταχύπλοο σε 6 ώρες) και από το λιμάνι της Ραφήνας (11 περίπου ώρες και το καλοκαίρι 5 ώρες με ταχύπλοο).  Δες εδώ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
www.stemajourneys.com-amorgos-3711.jpg