Τι να προσέξεις (Ασφάλεια, μετακινήσεις, καλοί τρόποι)

 
panoramiki-florina-ellada-stemajourneys.com.jpg

1

Για τις μετακινήσεις σου μέσα στην πόλη, υπάρχουν αστικά λεωφορεία αλλά και  ταξί. Επειδή όμως οι αποστάσεις δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες ακόμα κι από τη μια άκρη της πόλης ως την άλλη, μπορείς εύκολα να  κινείσαι με τα πόδια ή και με ποδήλατο, αφού έχει και ποδηλατόδρομο. 

2

Αν θες να κινηθείς εκτός πόλης και να πραγματοποιήσεις κοντινές αποδράσεις στο Νυμφαίο, τις Πρέσπες ή το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας-Πισοδερίου, το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο.

 
sakulevas-potamos-florina-ellada-stemajourneys.com.jpg

3

Η Φλώρινα είναι μια μικρή, ασφαλής και ήσυχη πόλη. Αυτό που  χρειάζεται να προσέξεις είναι να έχεις ζεστά ρούχα, καθώς αν την επισκεφτείς το χειμώνα, οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα χαμηλές και αρκετές μέρες θα δεις τον υδράργυρο να είναι κολλημένος κάτω από το μηδέν.

4

Μπορεί να είναι μια μικρή φοιτητούπολη με χιλιάδες φοιτητών, αλλά δεν έχει αξιοσημείωτη βραδινή διασκέδαση αν είσαι από μεγάλη πόλη. Το ενδιαφέρον εδώ μονοπωλούν οι βόλτες και οι καφέδες στις καφετέριες στις όχθες του Σακουλέβα, το εξαιρετικό φαγητό στα ταβερνάκια και τα τσιπουράδικα (κάποια εκ των οποίων έχουν ζωντανή μουσική) και τα μπαράκια στον πεζόδρομο της Παύλου Μελά. Εδώ δε θα βρεις μεγάλα clubs και «πίστες».