Η διαδρομή από την Φλώρινα έως τις Πρέσπες είναι μια διαδρομή με αρκετές στροφές, αλλά αναμφισβήτητα από τα ομορφότερα roadtrips στην Ελλάδα.

 
 

Η πρόσβαση στις Πρέσπες είναι εφικτή οδικώς από την Αθήνα (550 περίπου χιλιόμετρα), τη Θεσσαλονίκη (200 περίπου χιλιόμετρα), την Καστοριά (50 περίπου χιλιόμετρα) και τη Φλώρινα (45 περίπου χιλιόμετρα).  Στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής, από όπου κι αν έρθεις, μόνο ένας ασφαλτοστρωμένος δρόμος οδηγεί στις Πρέσπες, ο δρόμος Καστοριάς-Φλώρινας (και αντίστροφα), στο ύψος του χωριού Ανταρτικό. 

Άλλος τρόπος πρόσβασης στην περιοχή είναι με τρένο από την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη με προορισμό τη Φλώρινα και μετά με ΚΤΕΛ ή ταξί μέχρι τις Πρέσπες.

Επίσης, με λεωφορείο από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη με προορισμό τη Φλώρινα ή την Καστοριά, ή με αεροπλάνο από την Αθήνα προς Καστοριά και μετά με ταξί μέχρι τις Πρέσπες (ή με ΚΤΕΛ προς Κοζάνη ή Αμύνταιο και μετά με άλλο ΚΤΕΛ προς Φλώρινα).

Αν δεν έχεις δικό σου όχημα για τις μετακινήσεις σου στα χωριά των Πρεσπών, υπάρχει το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Φλώρινας που περνάει από όλα σχεδόν τα χωριά 2 φορές τη μέρα για όλο τον χρόνο.

Για περισσότερες πληροφορίες και ακριβείς ώρες και μέρες αναχωρήσεων και αφίξεων επικοινώνησε με το ΚΤΕΛ Φλώρινας.

ΚΤΕΛ Φλωρινας στην Αθηνα: 0030 210 5130 427
ΚΤΕΛ Φλωρινας στη Φλωρινα: 0030 2385 022 430
ΚΤΕΛ Φλωρινας στη Θεσσαλονικη: 0030 2310 595 418