Πότε να πας

 

ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ

για να πηδήξεις πάνω από τη φωτιά στο έθιμο της Μπουμπούνας και να δεις το Χάσκαρη, τα 2 τοπικά έθιμα της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς, για να ανέβεις στη ροδάνη (μεγάλη ξύλινη κατασκευή σαν κούνια) το Πάσχα, για να παραβρεθείς στη Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς το Μάιο, για να περπατήσεις στα ορεινά μονοπάτια του Γράμμου και του Βιτσίου.

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

για να φας τηγανητά ψάρια από τη λίμνη στη 3ήμερη Γιορτή Καστοριανού Ψαριού στα τέλη Ιουλίου, για να πας στο περίφημο River Party στο χωριό Νεστόριο δίπλα στις όχθες του Αλιάκμονα τον Αύγουστο, για να συμμετάσχεις στην Αλεξιάδα (3ήμερο βυζαντινό φεστιβάλ) στα τέλη Αυγούστου.

ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

για να κάνεις το γύρο της λίμνης απολαμβάνοντας τα διαφορετικά χρώματα των δέντρων και να διασχίσεις τον στενό παραλίμνιο δρόμο σε μια μελαγχολική ατμόσφαιρα, για να δεις τους εορτασμούς για την Επέτειο απελευθέρωσης της Καστοριάς το Νοέμβριο.

ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

για να ακούσεις τα Κόλλιεντα (τα  τοπικά κάλαντα) της παραμονή των Χριστουγέννων, για να συμμετάσχεις στα ραγκουτσάρια που είναι η γνωστότερη γιορτή της Καστοριάς στις αρχές Ιανουαρίου, για να κάνεις χειμερινά σπορ στο χιονοδρομικό κέντρο Βιτσίου.

kastoria-pote-na-pas-stemajourneys.com.gif