Πώς να πας στη Φλώρινα

  • με αυτοκίνητο (από Αθήνα 580 περίπου χιλιόμετρα, από Θεσσαλονίκη 180 περίπου χιλιόμετρα, από Καστοριά 70 περίπου χιλιόμετρα).
  • με λεωφορείο από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις
  • με τρένο από Αθήνα και Θεσσαλονίκη
  • με αεροπλάνο: ως την Κοζάνη (και μετά με ΚΤΕΛ προς Φλώρινα), ως την Καστοριά (και μετά με ΚΤΕΛ προς Αμύνταιο ή Κοζάνη και από εκεί με ΚΤΕΛ προς Φλώρινα), ως την Θεσσαλονίκη (και μετά με ΚΤΕΛ, αυτοκίνητο ή τρένο ως τη Φλώρινα)
 
 

Με αυτοκινητο

Η πρόσβαση στη Φλώρινα είναι εφικτή οδικώς από την Εγνατία Οδό και την έξοδο Α27, απέχοντας 580 περίπου χιλιόμετρα από την Αθήνα (Αθήνα-Λαμία-Λάρισα-Ελασσόνα-Κοζάνη-Πτολεμαϊδα-Φλώρινα, με κόστος διοδίων 33 περίπου ευρώ) και 180 περίπου χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη 1)Θεσσαλονίκη-Γιαννιτσά-Έδεσσα-Φλώρινα ή 2) Θεσσαλονίκη-Βέροια-Κοζάνη-Φλώρινα, με κόστος διοδίων 4 περίπου ευρώ), αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις. 


με κτελ

Εκτός από αυτοκίνητο, στη Φλώρινα μπορείς να φτάσεις και με ΚΤΕΛ αφού υπάρχουν τακτικά καθημερινά δρομολόγια που συνδέουν την Φλώρινα με την  Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς. Από την Αθήνα η διαδρομή διαρκεί 8,5 περίπου ώρες και από τη Θεσσαλονίκη διαρκεί 2,5 περίπου ώρες.


με τρενο

Άλλος τρόπος πρόσβασης στην περιοχή είναι με τρένο από Θεσσαλονίκη και Αθήνα (από Αθήνα για Φλώρινα η σύνδεση δεν γίνεται απευθείας, αλλά οι επιβάτες αποβιβάζονται στο Πλατύ Φλώρινας, από όπου παίρνουν τη γραμμή Θεσσαλονίκη-Φλώρινα).


Με αεροπλανο

Τέλος, μια εναλλακτική πρόταση είναι με αεροπλάνο ως την Κοζάνη (και μετά με ΚΤΕΛ προς Φλώρινα), με αεροπλάνο ως την Καστοριά (και μετά με ΚΤΕΛ προς Κοζάνη ή Αμύνταιο και μετά με άλλο ΚΤΕΛ προς Φλώρινα), ή με αεροπλάνο ως την Θεσσαλονίκη (και μετά με ΚΤΕΛ, αυτοκίνητο ή τρένο ως τη Φλώρινα).