Ετοιμάζεις ταξίδι για Δονούσα; 

www.stemajourneys.com-donousa-greece-1847.jpg

Πώς να πας

Η πρόσβαση στη Δονούσα είναι εφικτή με πλοίο απευθείας από τον Πειραιά, τη Νάξο, τη Σύρο, την Πάρο, την Αμοργό και την Αστυπάλαια ή με αεροπλάνο στα κοντινά αεροδρόμια Νάξου, Σύρου και Πάρου και από εκεί με πλοίο.

Μάθε περισσότερα →

 

Πότε να πας

Το καλοκαίρι για χαλαρωτικές διακοπές και βουτιές στις 9 πανέμορφες παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά και την λευκόχρυση αμμουδιά, για να παραστείς στα φεστιβάλ πολιτισμού και μουσικής που πραγματοποιούνται στο νησί.

Διάβασε περισσότερα→

 

Φαγητό & Διαμονή

Αν και η Δονούσα είναι μικρό νησί, δίνει στον ταξιδιώτη της αρκετές επιλογές διαμονής, αλλά όχι προφανώς με την ποικιλία που προσφέρουν τα μεγαλύτερα και πιο τουριστικά νησιά.

Ανακάλυψε εδώ →

 

Καιρός

Η Δονούσα εντοπίζεται στις νοτιοανατολικές Κυκλάδες, ανάμεσα σε Νάξο και Αμοργό και είναι εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες προς το βορρά. Σε συνδυασμό με το ότι βρίσκεται κοντά στο Ικάριο πέλαγος και μάλιστα το «βλέπει» κατά μέτωπο, έχει την ιδιομορφία να ταλαιπωρείται από σφοδρούς ανέμους, την ίδια ώρα που σε διπλανά νησιά μπορεί να επικρατεί σχετική νηνεμία. 

Μάθε περισσότερα →

 

Αξιοθέατα & Δραστηριότητες

Να παρευρεθείς στο μουσικό Yupiyaya Festival τον Ιούλιο, ένα event με ζωντανή μουσική με ήχους jazz, afro, house, disco και funk και μερικούς από τους καλύτερους Έλληνες DJs

Δες εδώ →

 

Τι να προσέξεις

Το νησί δεν έχει φαρμακείο, οπότε σε περίπτωση που χρειαστείς κάποιο φάρμακο, πρέπει να  τα έχεις από πριν μαζί σου ή να απευθυνθείς στο αγροτικό ιατρείο.

Διάβασε περισσότερα →

www.stemajourneys.com-donousa-greece-1419.jpg