Πού να μείνεις


Η διαμονή στις Πρέσπες παρέχει όλες τις ανέσεις για τους επισκέπτες που θα φτάσουν στο βορειοδυτικό άκρο της Ελλάδας, καλύπτοντας κάθε γούστο και ανάγκη.

Στην περιοχή υπάρχουν παραδοσιακοί πέτρινοι ξενώνες, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στον Άγιο Γερμανό, στο Πλατύ, στο Λαιμό, στους Ψαράδες, στην Οξυά, στον Άγιο Αχίλλειο, στο Βροντερό, αλλά και εκτός του λεκανοπεδίου των λιμνών (στο Ανταρτικό, το Πισοδέρι και αλλού). Οι τιμές που θα βρεις κινούνται σε πολύ λογικά πλαίσια και μπορεί να ξεκινούν από 45 ευρώ τη διανυκτέρευση σε ένα δίκλινο μαζί με πρωινό, ενώ την περίοδο των γιορτών αλλά και το καλοκαίρι, το αντίτιμο για τη βραδιά μπορεί να είναι λίγο υψηλότερο.

Ως ορεινός προορισμός, οι Πρέσπες δέχονται κόσμο κυρίως κατά την περίοδο των Χριστουγέννων από όλη την Ελλάδα, ενώ τα Σαββατοκύριακα όλου του χρόνου δέχονται -ως επί το πλείστον- επισκέπτες από τη Θεσσαλονίκη, την Καστοριά ή άλλες κοντινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Τα τελευταία χρόνια, τα Πρέσπεια που πραγματοποιούνται τον Αύγουστο στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, έχουν δώσει νέα δυναμική στην περιοχή προσελκύοντας κόσμο που απολαμβάνει τα καλοκαιρινά του μπάνια στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας. 

 
 

Τι να δοκιμάσεις

  • πιπεριές Φλωρίνης

  • ψάρια (γριβάδι, τσιρόνι τηγανητό ή ψητό στα κάρβουνα, μπράνα, κέφαλος, ψητή πέστροφα)

  • χυλωμένη φασολάδα ή φασόλια φούρνου (ταβά ή πλακί)

  • ντόπια κρέατα

  • τουρσιά

  • τοπικά τυριά

 

'Εχεις περισσότερες απορίες;

Στείλε μας ένα e-mail και θα επικοινωνήσουμε σύντομα μαζί σου.

Full Name *
Full Name
Tel.
Tel.